Végre egy jó hír: már ezekben a Lidl áruházakban is leadható a használt étolaj

HelloVidék   
  Megosztom
Végre egy jó hír: már ezekben a Lidl áruházakban is leadható a használt étolaj

A Lidl Magyarország tesztjelleggel elindította a használt sütőolaj-visszagyűjtést, mellyel újabb fontos lépést tesz a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében. Az ingyenesen és biztonságosan használható gyűjtőpontokkal a vállalat környezetbarát alternatívát kínál vásárlói számára, hiszen a visszagyűjtött olajok 100%-ban újrahasznosíthatóak.

A Lidl Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy minimalizálja ökológiai lábnyomát és ezzel egyidőben vásárlói figyelmét felhívja a környezetvédelem fontosságára és támogassa őket annak megvalósításában. Ennek jegyében a vállalat legújabb intézkedéseként áprilistól elindította a használt étolaj-visszagyűjtést. A tárolóedények jelenleg hat áruházhoz kerültek ki, és a bejáratához közel, frekventált helyeken találhatóak. Az első ütem lezárását követően pedig tovább bővül a gyűjtőpontok száma.

A fenntarthatóságnak meghatározó szerepe van vállalatunk stratégiájában. Ezt jól mutatja többek között az is, hogy az elmúlt évek során számos környezetvédelmi intézkedést valósítottunk meg. A használt sütőolaj-visszagyűjtés most egy újabb jelentős mérföldkő, amivel ismét egy környezetbarát alternatívát kínálunk vásárlóinknak. Bízunk benne, hogy mind többen élnek ezzel az új lehetőséggel és együttesen teszünk a körforgásos gazdaságért, a fenntartható jövőért

- emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A kidobott vagy kiöntött használt sütőolaj rendkívül káros és veszélyes a környezetünkre. A lefolyóba öntve a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, míg az élővizekbe jutva a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár 1000 liter élővizet is elszennyezhet.

A gyűjtőpontok az alábbi Lidl áruházaknál találhatóak meg:

  • Dorog, Bányász körönd Hrsz.1732/98
  • Tatabánya, Győri út 31.
  • Dunaharaszti, Némedi út 102/A
  • Székesfehérvár, Mártírok útja 11.
  • Budapest, Fehérvári út 211.
  • Budapest, Régi Fóti u. 1.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt étolaj

sütőolaj

leadás

újrahasznosítás

lidl

környezetvédelem