Végre egy jó hír: már ezekben a Lidl áruházakban is leadható a használt étolaj

HelloVidék   
  Megosztom
Végre egy jó hír: már ezekben a Lidl áruházakban is leadható a használt étolaj

A Lidl Magyarország tesztjelleggel elindította a használt sütőolaj-visszagyűjtést, mellyel újabb fontos lépést tesz a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében. Az ingyenesen és biztonságosan használható gyűjtőpontokkal a vállalat környezetbarát alternatívát kínál vásárlói számára, hiszen a visszagyűjtött olajok 100%-ban újrahasznosíthatóak.

A Lidl Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy minimalizálja ökológiai lábnyomát és ezzel egyidőben vásárlói figyelmét felhívja a környezetvédelem fontosságára és támogassa őket annak megvalósításában. Ennek jegyében a vállalat legújabb intézkedéseként áprilistól elindította a használt étolaj-visszagyűjtést. A tárolóedények jelenleg hat áruházhoz kerültek ki, és a bejáratához közel, frekventált helyeken találhatóak. Az első ütem lezárását követően pedig tovább bővül a gyűjtőpontok száma.

A fenntarthatóságnak meghatározó szerepe van vállalatunk stratégiájában. Ezt jól mutatja többek között az is, hogy az elmúlt évek során számos környezetvédelmi intézkedést valósítottunk meg. A használt sütőolaj-visszagyűjtés most egy újabb jelentős mérföldkő, amivel ismét egy környezetbarát alternatívát kínálunk vásárlóinknak. Bízunk benne, hogy mind többen élnek ezzel az új lehetőséggel és együttesen teszünk a körforgásos gazdaságért, a fenntartható jövőért

- emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A kidobott vagy kiöntött használt sütőolaj rendkívül káros és veszélyes a környezetünkre. A lefolyóba öntve a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, míg az élővizekbe jutva a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár 1000 liter élővizet is elszennyezhet.

A gyűjtőpontok az alábbi Lidl áruházaknál találhatóak meg:

  • Dorog, Bányász körönd Hrsz.1732/98
  • Tatabánya, Győri út 31.
  • Dunaharaszti, Némedi út 102/A
  • Székesfehérvár, Mártírok útja 11.
  • Budapest, Fehérvári út 211.
  • Budapest, Régi Fóti u. 1.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt étolaj

sütőolaj

leadás

újrahasznosítás

lidl

környezetvédelem