Beindult a pánikvásárlás: készlethiány alakult ki vidéken gázpalackból

HelloVidék   
  Megosztom
Beindult a pánikvásárlás: készlethiány alakult ki vidéken gázpalackból

Nehezebb gázpalackhoz jutni az orosz-ukrán háború kirobbanása óta, több vidéki állomáson készlethiány van. Ennek egyik oka az áremelkedéstől tartó pánikvásárlás, a másik pedig az, hogy a 11,5 kilós, hatósági áras palackokat pillanatok alatt elkapkodják 5200 forintért, hiszen a kisebbek a legtöbb helyen jóval drágábbak: a piaci áron, 7000-8000 forintért értékesítik őket.

Nehezebb gázpalackoz jutni. A holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Híradónak azt mondta, hónapok óta érződik a gázpalack-hiány. Szerinte logisztikai problémák vannak csupán, mivel az ukrán-orosz háború miatt sokan pánikvásárlásba kezdtek a gázár-emelkedéstől tartva, így van, ahol kifogyott a gázpalack.

Az RTL Híradónak Horváth Sándorné nyugdíjas elmondta, hogy ő gázpalackot használ a tűzhelyéhez, azzal főz, de a múltkor nagyon meglepődött, mert egy ezressel drágábban jutott hozzá csak legutóbb.

A hatósági áras palackokat pillanatok alatt elkapkodják, így több vidéki állomáson készlethiány alakult ki gázpalackokból.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gázár

gázpalackok

készlethiány

orosz-ukrán háború

gáz