Extra nyugdíjemelés jöhet: itt a friss bejelentés, ezzel számolhatnak az idősek

Pénzcentrum   
  Megosztom
Extra nyugdíjemelés jöhet: itt a friss bejelentés, ezzel számolhatnak az idősek

Az inlfáció miatt az év eleji 5 százalékos nyugdíjemelést nyáron egy újabb követheti - tette közzé Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti – jelentette be közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvívő hangsúlyozta:

nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, a nyugdíjasok fizessék meg a háború árát.

A kiegészítést az infláció indokolja. Januártól a nyugdíjak 5 százalékkal nőttek, mert a költségvetés elfogadásakor ekkora inflációval számoltak. Márciusban viszont 8,5 százalékos volt az infláció. A szabály szerint, ha az infláció magasabb, mint amekkora a nyugdíjemelés volt, akkor novemberben nyugdíj-kiegészítés jár. A Pénzügyminisztérium már korábban jelezte, ha jelentős az eltérés, két lépcsőben kaphatnak kiegészítést a nyugdíjasok, júniusban és novemberben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

infláció

szentkirályi alexandra

kormány

nyugdíjemelés