Kormányinfó: 3,9 százalékos nyugdíjemelés jön július elejétől

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kormányinfó: 3,9 százalékos nyugdíjemelés jön július elejétől

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott. A miniszter a kormányinfón elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen megállapították, hogy a háború miatt egész Európában magas az infláció. Az árak növekedésével az árstop intézkedés jelentősége is nő, melyek több mint 5 százalékkal csökkentik az inflációt - mondta el. Árstop nélkül 13 százalékos lenne az infláció. Ahogy arról tegnap Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatott: marad az árstop júliusig. A nyugdíjemelésről is döntött tegnap a kormány.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a meghosszabbított intézkedéssel együtt járna le a kamatstop is- írta a Pénzcentrum.

A kormány döntött a nyugdíjak emeléséről is. A jelenlegi előrejelzések szerint 8,9 százalékos lehet az éves infláció, amely jelentősen magasabb, mint az év eleji 5 százalékos. Mivel az eltérés jelentős, 3,9 százalékos emelés jön július elejétől. A miniszter azt is elmondta, hogy a nyugdíjasok júliusban visszamenőlegesen megkapják a január-júniusra vonatkozó különbözetet, tehát egyösszegű nyugdíjkorrekció is érkezik majd, valamint júliustól az emelt nyugdíjösszegekre lehet számítani.

2022 januárjában 165 ezer forint körül alakult az öregségi nyugdíj átlagos havi összege. Ez alapján júliustól 6400-6500 forinttal kaphat többet, aki az átlagos nyugdíjösszeget kapja, illetve visszamenőleg 38-39 ezer forintos egyösszegű korrekciót kaphatnak a magyar idősek.

Arra a kérdésre, hogy mit a kormány véleménye a benzinkutak szövetségének aggályaira, miszerint 500-600 benzinkút mehet tönkre, valamint a javaslatra, hogy az árstopot alakítsa át a kormány szociális támogatássá, azt mondta: döntöttek, az árstopot tartják jónak, a benzinkutak szövetségének kezdeményezése kivitelezhetetlen. Arról is beszélt, hogy az árstop intézményei és a rezsicsökkentés fenn fognak maradni, ez a cél.

A kormányinfo jelenleg is tart, a cikk a Pénzcentrumon folyamatosan frissül.

Címlapfotó: MTI/Bruzák Noémi

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

gulyás gergely

nyugdíj