Támadnak az agresszív vérszívók: ezen a vidéken gyérítik most a szúnyogokat

HelloVidék   
  Megosztom
Támadnak az agresszív vérszívók: ezen a vidéken gyérítik most a szúnyogokat

Az elmúlt héten a Tisza-tónál és a Tisza szolnoki szakaszán került sor a csípőszúnyog lárvák elleni biológiai védekezésre. A következő napokban Csongrád-Csanád megyében, a folyó Szentes-Mindszent-Algyő szakaszán lesz biológiai lárvagyérítés.

A hatékony munkavégzést az ártéri erdőterületeken nehezíti a fák zárt lombozata, amelyen a folyékony permetezőszer jelentős része fennakad. Ezeken a területeken repülőről granulátumot szórnak ki, ezt a készítményt át lehet juttatni a lombozaton, így a tavasz végi, nyári időszakban is megfelelő hatékonysággal lehet vele védekezni. A tervezett kezelések a Tisza ártéri erdeit érintik, ezért itt a biológiai készítményt granulátum formában juttatják ki.

Ezért is fontos, hogy a ház körüli tenyészőhelyeket megszüntessük, célszerű a vízgyűjtőként szolgáló kerti edényekből, virágcserepekből az esővizet kiönteni, az esővízgyűjtő hordókat pedig szúnyoghálóval lefedni. Érdemes a ház körül lévő vízelvezető árkokat rendben tartani, hiszen ha nem áll meg benne az esővíz, szúnyogok sem fejlődnek benne, sőt egy felhőszakadás utáni villámárvíz kialakulásának is kisebb az esélye.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyog

szúnyoggyérítés

csongrád-csanád megye

tisza