Vége a jó világnak a hazai bankoknál: eltűnhet a magyarok kedvenc lakáshitele

Pénzcentrum   
  Megosztom
Vége a jó világnak a hazai bankoknál: eltűnhet a magyarok kedvenc lakáshitele

Hosszú évekig az 5 éven át fix kamatozású lakáshitel konstrukciók voltak szinte a legnépszerűbbek hazánkban. A kamatemelés és a hitelpiac átrendeződése miatt azonban gyakorlatilag teljesen kikophat ez a hitelkonstrukció. Mi lehet ennek az oka?

A korábbi években igen népszerű volt az 5 éves kamatperiódusú lakáshitel – ezeknek a kölcsönöknek a kamatát a bank 5 éven belül egyoldalúan nem változtathatja. Az MNB kimutatása szerint 2021. IV. negyedévében az igénylők 22,2 százaléka választott ilyen lakáscélú jelzáloghitelt - írta a Pénzcentrum.

Ez a konstrukció azonban teljesen kikophat a piacról az elkövetkező hónapokban - jósolják a Bankmonitor szakértői. Ennek megértéséhez érdemes megvizsgálni néhány alapvető szempontot, ami befolyásolja a hitelválasztást. Nézzük!

A hitelkamatok – még mindig sokan a legolcsóbbat választják

A törlesztőrészlet, a THM még mindig sokak számára az egyik legfontosabb szempont a kölcsön kiválasztása során. A másik fontos tényező a biztonság, kiszámíthatóság szokott lenni. Ez a két elem azonban sok esetben egymással ellentétes irányba hat, hiszen a kiszámíthatóbb kölcsönök jellemzően drágábbak is.

A cikk folytatása ITT olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

hitel

gazdaság

lakáshitel

infláció