Gigaberuházás a megyeszékhelyen: megújul a történelmi vár a magyar borvidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás a megyeszékhelyen: megújul a történelmi vár a magyar borvidéken

Megújul az egri vár legforgalmasabb útvonala. A nyertes ajánlattevőnek vállalnia kell a kivitelezés ideje alatti látogatóforgalom folyamatos, zavartalan biztosítását. Az egri önkormányzat az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a várfal felújításának kivitelezőjét. A kiírás szerint az egri vár déli belső várfalát, illetve az Estei Hyppolit esztergomi érsekről elnevezett Hyppolit-kaput építik át.

A Varkoch-kaputoronyhoz vezető déli belső várfeljáró ma is a vár legforgalmasabb feljáró útja, amelyen évente több százezer ember halad végig. Az út a déli belső várfal mentén a Hyppolit-kaputorony mellett vezet fel az alsó várudvar bejáratáig, így kiemelt szerepe van a vendégek fogadásában, írja a magyarepitok.hu.

A kiírás második része a Hyppolit-kapu felújítását tartalmazza: a földszinten bruttó 76,9 négyzetméteres, az átjáró szintjén 68,5 négyzetméteres területen. A kaputoronyban található a pénztár, így a vár ezen részének esztétikai és műszaki állapota szintén fontos szerepet tölt be a vendégek érkeztetésében.

A kivitelezést a látogatóforgalom folyamatos biztosítása mellett végzik el.Az ajánlatokat május 27-ig várják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

felújítás

beruházás

eger

egri vár

várfelújítás