Ide teszik most a pénzüket az élelmes magyarok: sejtenek valamit?

MTI   
  Megosztom
Ide teszik most a pénzüket az élelmes magyarok: sejtenek valamit?

Áprilisban 0,3 százalékkal, 23 milliárd forinttal 7500 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon - közölte Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.

Kiemelték, a befektetési alapoknál az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője mínusz 0,8 milliárd forintot mutat, a vételek és a visszaváltások gyakorlatilag kioltották egymást.

A kötvényalapok vagyona minimáliasan, 0,1 százalékkal, 1477 milliárd forintra csökkent, mert a beáramlás és a hozam nem tudta ellensúlyozni az 5,7 milliárdos tőkekiáramlást.

A vegyes alapokhoz 7,7 milliárdnyi tőke áramlott be áprilisban, amely a legmagasabb érték a kategóriák között. A hozamok ezúttal sem tudtak hozzájárulni a növekedéshez, de a tőkeáramlásnak köszönhetően a kategória vagyona 0,1 százalékkal, 1693 milliárd forintra nőtt a hónap során.

A részvényalapoknál 2,4 milliárd forint tőkekiáramlást figyelmet meg az elmúlt hónapban. Az árfolyammozgások nem voltak kedvezőek, így összességében a részvényalapok vagyona 2,7 százalékkal 770 milliárd forintra csökkent.

A hozamokra az ingatlanalapoknál természetesen most is lehetett számítani, amely tovább segítette a növekedést. A tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 1,3 százalékkal lett több. Mindez azt eredményezte, hogy az ingatlanalapok vagyona újra 1700 milliárd felé kapaszkodott, így ismét az ingatlanalapok a legnagyobb a kategóriák között.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

befektetés

kötvények

befektetési alapok