Komoly intézkedést is bejelentett Orbán: jön a jegybanki beavatkozás az infláció ellen

Pénzcentrum   
  Megosztom
Komoly intézkedést is bejelentett Orbán: jön  a jegybanki beavatkozás az infláció ellen

Először megszelídítik, aztán megállítják az inflációt - mondta Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő arról beszélt, óvatos de határozott árszabályozó intézkedések lesznek.

Hétfőn az Országgyűlés miniszterelnökké választotta Orbán Viktor. A kormányfő beszédében többek között azt mondta, hogy az energiaválságok korában azok az országok lesznek biztonságban, akik képesek lesznek előállítani a saját energiájukat. Az új paksi blokkok és a napenergia ezért nemzetbiztonsági fontosságúak lesznek, írja a Pénzcentrum.

Mint kifejtette, általában nem szereti a direkt beavatkozást a piacba, de az ilyen esetekben ez szükséges: óvatos, de határozott árszabályozó intézkedések lesznek - tette hozzá. Ezek már ősszel érezhetőek lesznek az inflációs adatokban, év végére pedig tartósan elviselhető inflációs szint lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

jegybank

infláció