Komoly intézkedést is bejelentett Orbán: jön a jegybanki beavatkozás az infláció ellen

Pénzcentrum   
  Megosztom
Komoly intézkedést is bejelentett Orbán: jön  a jegybanki beavatkozás az infláció ellen

Először megszelídítik, aztán megállítják az inflációt - mondta Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő arról beszélt, óvatos de határozott árszabályozó intézkedések lesznek.

Hétfőn az Országgyűlés miniszterelnökké választotta Orbán Viktor. A kormányfő beszédében többek között azt mondta, hogy az energiaválságok korában azok az országok lesznek biztonságban, akik képesek lesznek előállítani a saját energiájukat. Az új paksi blokkok és a napenergia ezért nemzetbiztonsági fontosságúak lesznek, írja a Pénzcentrum.

Mint kifejtette, általában nem szereti a direkt beavatkozást a piacba, de az ilyen esetekben ez szükséges: óvatos, de határozott árszabályozó intézkedések lesznek - tette hozzá. Ezek már ősszel érezhetőek lesznek az inflációs adatokban, év végére pedig tartósan elviselhető inflációs szint lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

jegybank

infláció