Óriási különbségek: ezekben a megyékben 50 ezerrel többet költenek havonta, mint itt

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási különbségek: ezekben a megyékben 50 ezerrel többet költenek havonta, mint itt

141 ezret költöttünk márciusban. Ennyi a boltos költekezés egy főre jutó havi átlaga. A legtöbb pénzt Győr-Moson-Sopronban költötték a vásárlók, 152 ezer forintot, a legkevesebbet Nógrádban, 96 ezer forintot. A különbség 56 ezer forint. Az ország közepén és nyugati felén többet, máshol kevesebbet költekeznek.

Mindig is voltak eltérések az ország különböző részei között, volt ahol többet, volta ahol kevesebbet költöttek a családok. Ez függ az adott földrajzi térség gazdasági erejétől, a munkáért cserébe kapott jövedelmektől, sajátos vásárlási szokásoktól, az idegenforgalomtól és persze a bevásárlóturizmustól is.

2019-ben még a fővárosiak szórták leginkább a pénzt az egy főre jutó havi költekezést nézve, ami akkor 129 ezer forint volt, a legkevesebb a nógrádi vásárlónak jutott, 68 ezer forint, nagyjából a fele.

Az olló 2021-ben tovább nyílt, 2022-ben viszont kisebb lett a különbség a pénztárca nyitogatásban. És kitűnik az is, hogy az ország közepén és nyugati felén többet engedhet meg magának a vásárló, ha boltba megy:

Győr-Moson-Sopron megyében 152 ezer, Budapesten 150 ezer , Pest megyében 141 ezer, Zala megyében 139 ezer, Vas megyében 134 ezer, Fejér megyében 130 ezer, Veszprém megyében 125 ezer, Csongrád-Csanád megyében 125 ezer, Komárom-Esztergom megyében 124 ezer, Heves megyében 122 ezer, Bács-Kiskun megyében 122 ezer, Somogy megyében 121 ezer, Tolna megyében 117 ezer, Baranya megyében 115 ezer, Hajdú-Bihar megyében 114 ezer, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 113 ezer, Békés megyében 105 ezer, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 104 ezer, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 99 ezer és Nógrád megyében 96 ezer forintot költöttek az emberek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bolt

költekezés

havi költés

megyei bontás

bevásárlás