Jöhet a 800 forintos kenyér: kész őrület, ami a boltokban történik Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Jöhet a 800 forintos kenyér: kész őrület, ami a boltokban történik Magyarországon

A háború miatt nő a gabona ára, nemcsak a kenyér lehet drágább már akár a nyár közepétől is,hanem az összes pékárunak, de még a száraztésztának is felmehet az ára.

Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió tonna gabona hiányzik a piacról, ami hatással van a világpiaci árakra – mondta Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója a Debrecen Televíziónak, szúrta ki a Hvg.hu.

A szakember azt is nyiilatkozta, hogy a búza tonnánkénti ára

Mindez a liszt árára is hatással van, míg tavaly nyár végén 85-90 forint volt a kilója, most 160 forint. Júliusban ráadásul Lakatos szerint egy újabb 60 forintos áremelkedés jön. Ez azt jelenti, hogy egy kenyér ára 800 forint körül fog alakulni, de más termékek is drágulni fognak, amihez gabonára van szükség a szakember szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drágulás

orosz-ukrán háború

gabonaárak

liszt

infláció