Kezdődik a durva leépítés: először a vidéki gyárakból küldi el a dolgozókat a Tungsram

MTI   
  Megosztom
Kezdődik a durva leépítés: először a vidéki gyárakból küldi el a dolgozókat a Tungsram

A Tungsram a termelést Kisvárdán gyakorlatilag megszünteti, az innen elküldendő dolgozók több mint a fele helyben vagy a környéken megfelelő munkalehetőséghez tud jutni, a hajdúböszörményiek esetében pedig a szakszervezetek úgy látják, van igény a munkaerőpiacon az elbocsátandókra - mondta el Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke.

A legjelentősebb elbocsátások a nagykanizsai telephelyen lesznek, a tervezett létszámleépítés a halogén izzó gyártással foglalkozókat érinti, főleg fizikai dolgozókat, betanított és szakmunkásokat valamint műszerészeket.

Helyi szinten a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete egyeztet a cég képviselőivel. Sallai Gábor elnök arról számolt be az MTI-nek, hogy az egyeztetéseken a szakszervezet azt kívánja elérni, hogy a Munka törvénykönyvében rögzítettnél kedvezőbb kondíciókkal távozhassanak az érintett munkavállalók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tungsram

elbocsátások

leépítés

munkavállalók