Brutális, mit művelt a tegnapi vihar: több mint 200 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális, mit művelt a tegnapi vihar: több mint 200 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte

A tegnapi vihar miatt szerdán 238 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte. A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra dőltek, ezeket kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Az erős szél és a jégeső több épület tetőszerkezetében is kárt okozott, országszerte 126 épületben keletkeztek károk, 82 esetben Somogy megyében, főleg Kaposváron és környékén.

Sokan csak csütörtök reggel szembesültek a károkkal, így főként Somogy megyéből folyamatosan érkeznek bejelentések a katasztrófavédelemhez. A tűzoltók közel száz somogyi helyszínen dolgoznak még csütörtökön is.

Villámcsapás miatt is keletkeztek károk: Kiskunmajsán egy ház kéményébe csapott villám, az emiatt keletkezett tüzet a tűzoltók oltották el.

Földeákon egy parasztház mellett álló akácfába csapott villám, emiatt a ház tetőszerkezete is károsodott két négyzetméteren.

Kaposváron is fába csapott a villám, az emiatt kidőlt fa pedig leszakított egy elektromos vezetéket. Szintén Kaposváron egy üzletház mélygarázsát öntötte el a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki az összegyűlt esővizet.

A kidőlt fák, letört ágak több elektromos vezetéket is elszakítottak, emiatt Komlón és néhány somogyi településen csaknem kétezer fogyasztónál szünetelt az áramellátás, ezek helyreállítása reggelre megtörtént.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

viharkár

viharkárok

somogy megye

baranya megye

bács-kiskun megye