Figyelem, fontos változás a nyitvatartásban! Ez rengeteg magyar állampolgárt érint

MTI   
  Megosztom
Figyelem, fontos változás a nyitvatartásban! Ez rengeteg magyar állampolgárt érint

A járványhelyzetben automatikusan meghosszabbított okmányok érvényességi határideje június 30-án lejár. A zavartalan és zökkenőmentes ügyintézés érdekében a kormányablakok rendkívüli nyitvatartással hétvégén is várják az ügyfeleket. Budapesten és Pest megyében valamennyi kormányablak, vidéken csak a kijelöltek tartanak nyitva hétvégén.

Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig a lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt. Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak.

Budapesten és Pest megyében valamennyi kormányablak, vidéken csak a kijelöltek tartanak nyitva hétvégén. Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek - hangzott el a műsorban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

okmánycsere

személyazonosító okmányok

kormányablak

nyitvatartás

érvényesség