Itt a legújabb fejlesztés: rengeteg energiát spórolnak meg ezzel a módszerrel

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a legújabb fejlesztés: rengeteg energiát spórolnak meg ezzel a módszerrel

Tovább zöldíti működését az épületgépészeti termékeket gyártó HAJDU Zrt., amely nem csak az energiatakarékos vagy megújuló energiát hasznosító készülékeivel, de már az azok előállítása során alkalmazott technológiákkal is támogatja környezetünk védelmét.

A középtávú fejlesztési terv részeként megvalósuló erőmű létesítésének legfontosabb célja, hogy csökkentse a vállalat által vásárolt villamos energia mennyiségét és minimalizálja a környezeti terhelést. Az energiaárak drasztikus növekedése és az ellátási bizonytalanságok miatt az egyébként is fontos projekt még inkább felértékelődik a társaság számára.

A 496 kW összteljesítményű erőmű 1280 db napelemtáblából fog állni, telepítése egy mára már funkcióját vesztett, 10.000 m2 –es területen, a talajra történik.

A kivitelezés kora tavasszal kezdődött el, mostanra a földmunkákat, a terület és infrastruktúra előkészítését végezték el, jelenleg már a tartószerkezetek kialakítása zajlik. A kivitelezés során fontos szempont a megtermelt energia minél nagyobb kihasználtsága, azaz az energiaátalakítás és továbbítás során fellépő veszteségek minimalizálása.

A környezettudatosság jegyében megvalósuló energetikai fejlesztés során nagymértékben csökkennek a HAJDU Zrt. létesítményeinek villamos energia költségei, az elvárt minőség biztosítása mellett a hosszú távú és megbízható működést garantálva.

Az elmúlt évek során megvalósult átfogó energetikai program keretében teljes infrastrukturális hálózatát korszerűsítette a HAJDU Cégcsoport. Az elvégzett beruházások az elmúlt 10 évben 8420 tonna CO2 kibocsátás csökkenést eredményeztek, ez a mennyiség megfelel a cégcsoportos, 730 fős munkavállalói állomány több mint két éves karbon-lábnyomának.

Címlapkép: Sajtófotó

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelempark

zöldítés

napelem

energiahatékonyság