Brutális eredményeket produkált a győri gyár: több milliárdot költöttek fejlesztésre az elmúlt években

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális eredményeket produkált a győri gyár: több milliárdot költöttek fejlesztésre az elmúlt években

Az elmúlt 30 évben szinte minden európai országba indult már a magyar üzemből kamion, az itt készült lisztes alapú termékek piaci részesedése a kelet-közép-európai térségben. Ezzel az Intersnack dobogós helyet foglal el a sóspálcikák, perecek, krékerek regionális piacán. A győri üzem fennállása során mintegy 350 000 tonna sós ropogtatnivalót gyártott le. A termelés a Stickletti sós pálcika gyártásával indult az 1992-es év derekán.

A győri helyszín kiválasztásában annak idején közrejátszott, hogy a közeli Bécs és Frankfurt között jó a légiközlekedés, így a német anyacég szakemberei személyes jelenlétükkel is segíthették a gyár építését és beüzemelését. Győr hagyományosan fejlett ipari kultúrája, a kisalföldi búza és malomipar közelsége, valamint a város kiterjedt sütőipara is a győri helyszín mellett szóltak. A vállalatcsoport világszerte közel 40 gyártóüzemet működtet eltérő gyártási profilokkal és regionális piacokkal. A győri üzem fő feladata ma az, hogy a magyar és környékbeli országok piacai számára gyártson sós pálcikát, perecet, krékert és az ezekből kevert ropogtatnivalókat.

Az első gyártósoron sóspálcikák készültek, de már a 90-es években elindult a népszerű Gold Fischli, a Maxi Mix és a Party Mix gyártása is. A tésztás technológia telepítését hamarosan követték a puffasztott snack-ek előállítására alkalmas így az Intersnack egyik legikonikusabb terméke, a Pom Bär is a győri gyárból kerül a polcokra. Az első évek néhány száz tonnás gyártási mennyisége mostanra évi 13-14 ezer tonnára emelkedett. Az elmúlt évtizedekben több száz különböző receptúrájú, formájú, márkájú terméket gyártott a magyarországi üzem, köztük a burgonyás és sajtos Sticklettit. Ezek a tésztájukban ízesített sóspálcika receptúrák a győri csapat saját fejlesztései és a környékbeli országokban egyedül az Intersnack forgalmazza őket.

A Győrben folyó élelmiszerfeldolgozás félévezredes múltra tekint vissza és a Kisalföld kedvező adottságainak köszönhetően régóta jelentős szerepet játszik a térség életében a sütőipar is. Ezt a hagyományt vittük tovább az elmúlt 30 évben az Intersnacknél

– mondta el Lukács Dénes, a cég magyarországi üzletág igazgatója.

2020-2021-ben és az idén 2,5 milliárd forintot költöttünk, költünk a gyár fejlesztésére. A közelmúlt beruházási projektjei közül kiemelkedik a második krékersorunk, amelynek már a próbaüzeme zajlik

- tette hozzá.

A Magyarországon felhasznált összes étkezési búza (malmi búza) kb. másfél százalékát dolgozza fel liszt formájában a győri gyár. Közel 400 ezer tonna lisztből sütöttek sós snack termékeket Győrben az elmúlt 30 év alatt, ez a mennyiség az egész Dunántúl egyéves étkezési búza termését teszi ki. A győri gyár jelenleg is a magyarországi malmi búza egyik legnagyobb felhasználója.

Az Intersnack Magyarország Kft. története valódi sikertörténet. Egy kicsit Győré is, hiszen mára, a cég városunkban lévő üzeme a vállalatcsoport egyik központja lett. Az itt gyártott termékek nagy hányadát adják a német tulajdonú vállalkozás teljes bevételének. Én, mint Győr polgármestere, büszke vagyok arra, hogy állandó otthont talált a vállalat a városunkban, az pedig feltétlen örömmel tölt el, hogy az Intersnack 350 győri és Győr környéki munkavállalónak nyújt biztos megélhetést. A mára már vállalati történelemmé lett elmúlt harminc évre büszkék lehetnek a tulajdonosok és a munkavállalók is, a következő harminc évhez pedig sok sikert, és ha lehet, még komolyabb eredményeket kívánok

– tette hozzá Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

A győri gyártású termékek a vállalat árbevételének több mint 74 %-át teszik ki. Az üzem az Intersnack Vállalatcsoport kelet-közép-európai lisztes snackgyártó központja, amelynek fontosságát a folyamatosan bővülő export is mutatja. A társaság tavaly 10,6 ezer tonna terméket gyártott a külföldi piacok számára, az export értéke 7,2 milliárd forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

sós pálcika

gyár

fejlesztés

perec

kréker

üzem

gyár