Részmunkaidővel sem álom a top fizetés: ezek most a legnépszerűbb munkák itthon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Részmunkaidővel sem álom a top fizetés:  ezek most a legnépszerűbb munkák itthon

A folyamatosan növekvő inflációt és az élelmiszerek óriási drágulását mindenki megérzi a pénztárcáján, így nem meglepő, hogy egyre több diák, nyugdíjas vagy kisgyerekes édesanya veszi fontolóra a részmunkaidős állás vállalását. Ugyan itthon lényegesen kevesebb ilyen munkakört hirdetnek meg, mint teljes foglalkoztatásban, de ez a tendencia változóban van az utóbbi hónapokban tapasztalt munkaerőpiaci változások miatt. Aki csak 4 vagy 6 órában tud dolgozni, annak is sok lehetősége van most válogatni: lehet ügyélszolgálatos, könyvelő, IT, de gyártással foglalkozó munkát is találni részmunkaidőben. Összegyűjtöttük, hol és milyen állást érdemes keresni azoknak, akik szeretnék így szeretni kiegészíteni a jövedelmüket.

Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója arról számolt be a Pénzcentrumnak, hogy viszonylag sok részmunkaidős állás van irodai munkakörökben, ezek főleg az adminisztráció és az ügyfélkiszolgálás területén jelennek meg. Ilyenek például a telefonos operátor, a recepciós, az adminisztrátor, a bérszámfejtő, a kiskereskedelmi eladó vagy a banki ügyintéző, illetve a különböző értékesítési munkakörök is. Náluk jelenleg a legnépszerűbb részmunkaidős állások a call centeres és az ügyfélszolgálatos pozíciók. Ilyen munkaköröknél jól jön az idegen nyelvek ismerete, ugyanis a multik hajlandóak magas fizetést kínálni a különleges tudásért.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

élemiszerek

infláció