Részmunkaidővel sem álom a top fizetés: ezek most a legnépszerűbb munkák itthon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Részmunkaidővel sem álom a top fizetés:  ezek most a legnépszerűbb munkák itthon

A folyamatosan növekvő inflációt és az élelmiszerek óriási drágulását mindenki megérzi a pénztárcáján, így nem meglepő, hogy egyre több diák, nyugdíjas vagy kisgyerekes édesanya veszi fontolóra a részmunkaidős állás vállalását. Ugyan itthon lényegesen kevesebb ilyen munkakört hirdetnek meg, mint teljes foglalkoztatásban, de ez a tendencia változóban van az utóbbi hónapokban tapasztalt munkaerőpiaci változások miatt. Aki csak 4 vagy 6 órában tud dolgozni, annak is sok lehetősége van most válogatni: lehet ügyélszolgálatos, könyvelő, IT, de gyártással foglalkozó munkát is találni részmunkaidőben. Összegyűjtöttük, hol és milyen állást érdemes keresni azoknak, akik szeretnék így szeretni kiegészíteni a jövedelmüket.

Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója arról számolt be a Pénzcentrumnak, hogy viszonylag sok részmunkaidős állás van irodai munkakörökben, ezek főleg az adminisztráció és az ügyfélkiszolgálás területén jelennek meg. Ilyenek például a telefonos operátor, a recepciós, az adminisztrátor, a bérszámfejtő, a kiskereskedelmi eladó vagy a banki ügyintéző, illetve a különböző értékesítési munkakörök is. Náluk jelenleg a legnépszerűbb részmunkaidős állások a call centeres és az ügyfélszolgálatos pozíciók. Ilyen munkaköröknél jól jön az idegen nyelvek ismerete, ugyanis a multik hajlandóak magas fizetést kínálni a különleges tudásért.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

élemiszerek

infláció