Napernyőt vennél a teraszra, kertbe? Horror árakra készülj, százezrekbe is fájhat

HelloVidék   
  Megosztom
Napernyőt vennél a teraszra, kertbe? Horror árakra készülj, százezrekbe is fájhat

A napernyő különböző változatban kapható és mindegyiket máshova találták ki. Akár kertbe szeretnénk függő vagy talpas napernyőt, az erkélyre egy praktikus balkon napernyőt, nem árt tudni az egyes típusokról, hogy mit és hová lehet/ajánlott kihelyezni. Cikkünkben most ennek jártunk utána, de megnéztük azt is, hogy mennyibe kerülnek az egyes napernyő típusok.

Az Időkép beszámolója szerint délkeleten és néhol keleten még mindig nagy mértékű az aszály. Tized annyi csapadék sem esett az elmúlt hetekben a keleti országrészben, mint nyugaton. Délkeleten továbbra is nagy mértékű az aszály, de keleten máshol is sokfelé panaszkodnak a gazdák a száraz földekre. A következő néhány nap során sincs sehol kilátás igazán nagy mennyiségű, áztató csapadékra, így mindenütt a szárazság újbóli fokozódására érdemes készülni.

Ez persze nem csak a gazdák számára nehéz helyzet, de a kertes ház tulajdonosoknak is hiszen, aki élvezni akarja a szabadtéri sütögetést, főzést vagy csak szeretne több időt a kertjében tölteni, annak gondoskodnia kell az árnyékolásról. Ahol viszont nincs elég hely teraszt vagy előtetőt építeni, annak praktikusabb megoldásra van szüksége.

A napernyő árnyékot és kényelmet biztosít a családnak és a barátoknak, amikor összegyűlhetünk, ha együtt élveznénk a szabad levegőt. Nem mellesleg, anyagtól függően a napernyők az UV sugarak ellen is védelmet nyújthatnak. Vásárlás előtt persze érdemes felmérni a kertet, teraszt, ahová helyezni szeretnénk a napernyőnket. Nézzük meg a terület nagyságát, amit le akarunk fedni, ennek mentén válogassunk a méretek között.

Függő és talpas napernyők a kertbe

A kerti napernyők kétségtelenül legnépszerűbb kivitele a talpas napernyők. A legnagyobb előnyük, hogy a napernyő talp és maga a napernyő könnyen mozdítható, szezonon kívül pedig praktikusan tárolható. Természetesen az egyszerűségnek nem kell a stílus rovására menni, sőt! A klasszikus, vízzel feltölthető napernyő talptól kezdve a gránit kivitelig számos megoldás közül lehet válaszani.

Eggyel komolyabb variáció pedig a függő napernyő talppal, ami könnyedén belógatható akár egy étkezőasztal fölé is. Az óriás napernyő nemcsak árnyékot tud adni, több variáció már állítható is, arról nem is beszélve, hogy a napernyő 2 vagy akár 5 méter átmérőjű is lehet – utóbbi alatt már az egész család is tud hűsölni a verőfényes napsütésben.

Balkon napernyő, összehasonlítva a napellenzővel

A napellenzőkhöz hasonlóan léteznek kitekerhető napernyők is, ezek a napernyők teraszra és balkonokra tökéletesek. A napellenzőkhöz képest a balkon napernyő legnagyobb előnye, hogy nincsen szükség nagy szerelésekre vagy éppen fúrásokra.

Mire számíthatunk árak terén?

Természetesen megnéztük azt is, hogy a nagyobb áruházak mennyiért kínálják a napernyőket. Ennek mentén azt látjuk, hogy

  • a Praktiker online shopjában a napernyők 4299-103 990 forint között mozognak. Ezek ára mérettől függ, viszont azt is bele kell kalkulálni a vásárlásba, hogy a talpat külön kell megvásárolnunk hozzá.

    Találunk itt függő napernyőt is, melynek ára 39 990-239 990 forint között mozog, nagyságtól függően.
  • Az OBI online weboldalán találunk napernyőt 3199-59 990 forint között, mérettől függően.

    Függő napernyőt itt is találunk, méreteket nézve széles választékban, 32 990-153 990 forint között.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napernyő

kert

udvar

árnyékolás

árnyékolástechnika

kertes ház

kertes ház tulajdonosok