39 fenyőt lopott el két férfi: közel 400 ezer forintos kárt okoztak ezzel

HelloVidék   
  Megosztom
39 fenyőt lopott el két férfi: közel 400 ezer forintos kárt okoztak ezzel

A vádirati tényállás szerint a 38 éves férfi és ismeretlenül maradt társa 2021 decemberében, karácsony előtt egy Csorna melletti településről 39 fenyőfát loptak el - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A férfi társával a munkáltatója által használatra átadott furgonnal hajtott éjszaka a telephelyre, ahol a karácsonyra való tekintettel fenyőfákat is tároltak. Az elkövetők lenyomták a drótkerítést, majd a furgon rakterébe pakoltak 39, összekötözött fenyőfát. A fákat ezután Ausztriában értékesítették, a pénzt pedig elosztották.

A férfit az ügyészség lopás vétségével vádolja. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság érdemben bírálja el a sértett polgári jogi igényét. A nyomozást az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lopás

fenyő

fenyőlopás

tolvajok

győr-moson-sopron megye