Kritikus az emberhiány a kukásoknál: havi 450 ezret is adnának a melósoknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kritikus az emberhiány a kukásoknál: havi 450 ezret is adnának a melósoknak

A szemétszállításban is akut munkaerőhiány van: akár havi 450 ezer forintot is kaphat az, aki most vidéken kukásnak áll. Az egyik cég már az önkormányzatok segítségét kéri a toborzásban.

Itthon jelenleg több területen van munkaerőhiány, sok helyen a munkaadók már az álláshirdetésben konkrét fizetéssel igyekeznek felkelteni az álláskeresők figyelmét, írja a Pénzcentrum.

Most egy hasonló tárgyú levél keltette fel a figyelmüket, melyben a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kér segítséget a partner önkormányzatoktól a toborzáshoz, ugyanis már annyira akut a munkaerőhiány, hogy az a szemétszállítási feladatok ellátását veszélyezteti:

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat. Arról nincs információ, milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezőknek, például kell-e egészségügyi vizsgálat vagy jogosítvány.

Abból is jól látszik, mennyire szorító a munkaerőhiány, hogy a szemetesautók vezetőinek ígért havi 450 ezer forint meghaladja azt a nettó 434 ezres bért is, amellyel jelenleg az Arriva toboroz buszsofőröket Budapesten. Valóban komoly kukáshiányról van szó, ha vidéken jobb fizetést ígérnek ezért a munkáért, mint a fővárosban a buszvezetőknek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

kukás

kukáshiány

szemétszállító

munkaerőhiány