Hiánypótló elkerülő épül: megkönnyíti a megyeszékhelyről közlekedők életét +videó

HelloVidék   
  Megosztom
Hiánypótló elkerülő épül: megkönnyíti a megyeszékhelyről közlekedők életét +videó

Lenyűgöző felvételeken látható a festői környezetben zajló útfelújítás Komlónál. A beruházással mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai város és a környéken élők is egyszerűbben közlekedhetnek. A megvalósuló projekt új, alternatív útvonalat jelent majd a Völgységből közlekedők, valamint a Pécsről érkezők számára is.

Tavaly november óta tart Komló határában a Bétai elkerülő út felújítása, Komló Város Önkormányzata megbízásából. A SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt új, alternatív útvonalat jelent majd a Völgységből közlekedők, valamint a Pécsről érkezők számára, emellett mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai, egykori bányaváros, írja a magyarepitok.hu

A több, mint 20 éve magára hagyott volt bányaút (Kossuth-aknai út) szakmai szempontból is érdekes feladat elé állítja a kivitelezőt. A meglévő pálya felújítása, az új zobáki csomópont kialakítása a komlói domborzati viszonyok között izgalmas kihívást jelent – tájékoztatta lapunkat Vajda Kálmán József területi főmérnök. Videónkon bemutatjuk a csodás környezetben készülő elkerülő út munkálatait.

A "Komló, Bétai elkerülő út építése" nevű projekt két szakaszból áll:

  • az egykori tisztviselőtelep épületeitől a Zobákpusztáig tartó Kossuth-akna utca felújítása,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca komplex felújítása.

A Kossuth-akna utcát 5355 méter hosszon újítja fel a kivitelező, 6,5 méter széles burkolatot építenek. A szakaszon egy hidat is el kellett bontani, valamint 100 méter új nyomvonalon épül meg a zobákpusztai útcsatlakozás. A Bajcsy-Zsilinszky utca 1351 méteres szakaszára 5,5 méter szélességben kerül új burkolat.

A területi főmérnök tájékoztatása szerint a munkák mindkét helyszínen jól haladnak. Már elbontották a régi pályaszerkezetet, és építik az újat: elkészült a védőréteg, a ckt-beton alapréteg, most a kötőréteg kivitelezése folyik, valamint elkezdődtek a vízépítési munkák is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

elkerülő út

bányaút

komló

útfejlesztés

pécs