Súlyos aszály sújtja az országot: ötven hektáron kapott lángra a bozót az Alföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos aszály sújtja az országot: ötven hektáron kapott lángra a bozót az Alföldön

Ötven hektáron égett le az ősgyep és bozótos-cserjés területek Túrkeve határában az aszályos időjárás miatt. Csütörtökön délután kapott lángra a bozótos a város határában, a tűz megfékezésére négy településről érkeztek tűzoltók.

A keleti országrészben hetek óta alig esett, a talaj sokfelé csontszáraz, a nyári növények szenvednek az aszálytól. A kalászosoknak és a repcének már nem segítene a csapadék, az őszi árpa betakarítása a szokásos idő előtt elkezdődött. A Dunántúlon május végén, június elején jelentős mennyiségű csapadék hullott, arrafelé még van nedvesség a talajban. A folytatás nem ígér jelentős csapadékot, csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, a jellemző a száraz, igen meleg idő lesz a következő egy hét során, írja a met.hu. A súlyos szárazság Jász-Nagykun-Szolnok megyében bozóttüzet is okozott.

Ötven hektáron égett le az ősgyep és bozótos-cserjés területek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkeve határában

- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ősgyep

tűz

aszály

túrkeve

jász-nagykun-szolnok megye

tűzoltók