Versenyképes tudást szereznek így a hallgatók: átadták az idei Bosch-díjakat Miskolcon

HelloVidék   
  Megosztom
Versenyképes tudást szereznek így a hallgatók: átadták az idei Bosch-díjakat Miskolcon

Átadták a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén a Bosch-díjat egy-egy kimagasló tanulmányi eredménnyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hallgatónak. Ez az egyetem egyetlen cég által adományozott elismerése, ami már több mint tízéves és pénzjutalommal jár, továbbá a díjazottaknak lehetőségük van részt venni egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Az elismerést olyan végzős hallgatók kaphatják meg, akik tanulmányaik során kimagasló teljesítményt nyújtottak, és kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek.

  • Egyenes út a munkába: a gyakornoki programban dolgozó miskolci egyetemisták közül sokan kapnak állást a Bosch kéziszerszámgyáránál
  • Gyakornoki programmal, duális képzéssel, közös tanszékkel és díjjal is támogatja az egyetemisták gyakorlatszerzését a Bosch miskolci kéziszerszámgyára
  • Kiemelkedő tanulmányi eredménnyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hallgatók kaptak Bosch-díjat a miskolci diplomaosztón

Az idén húszéves, elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. és a Miskolci Egyetem több mint tíz éve működik együtt, a vállalat főleg a gyakorlati tapasztalatszerzésben segíti a hallgatókat. Gyakornoki programot tart fent, részt vesz a felsőfokú duális képzésben, közös képzést és tanszéket működtet az egyetemmel.

Fontos számunkra, hogy a Bosch miskolci kéziszerszámgyára lehetőséget biztosítson az egyetemistáknak arra, hogy felsőfokú tanulmányaik során piacképes gyakorlati tudást és munkatapasztalatot szerezzenek, így is támogatva karrierjük indulását. Bízunk benne, hogy közülük kerülnek ki a régió legtehetségesebb szakemberei, és sokan köteleződnek el hosszú távra a Bosch mellett. Az együttműködés eredményességét mutatja, hogy a gyakornokok közül idén felvett munkatársaink majdnem 90 százaléka a Miskolci Egyetemen végzett

- mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

Alapos elméleti képzés és gyakorlati tapasztalat a versenyképes tudásért

A kéziszerszámgyár gyakornoki programjában rugalmasan biztosítja a lehetőséget az egyetemistáknak, hogy tanulmányaik mellett a gyárban szerezzenek gyakorlati tudást és munkatapasztalatot, ezzel egy jövőt formáló munkahelyen kezdjék el szakmai karrierjüket. A vállalatnak a munkaerő-utánpótlásban is segít a program, a cél, hogy a gyakornokok később, a diplomaszerzés után, főállású pozíciókba lépjenek át. A Miskolci Egyetem jó partner a programban, hangsúlyt helyez arra, hogy a gyakornokok össze tudják egyeztetni a tanulmányokat a munkával.

A gyakornoki programba elsősorban a Gépészmérnöki és Informatikai, valamint a Gazdaságtudományi Kar hallgatói jelentkeznek, a legnépszerűbb pozíciók a gyártástámogató mérnök, a fejlesztőmérnök, a minőségbiztosítási mérnök, a HR, a beszerzés, a logisztika és a kontrolling. Jelenleg több mint kétszázan vesznek részt a programban, többségük egyetemista. Heti 20–40 órában dolgozhatnak, teljesen rugalmasan, akár havonta változtathatják a munkaidejüket. Általában egy–két főállású munkatársat segítenek a saját szakterületükön. Munkájukért óraszám alapján kiszámolt havi bért és SZÉP-kártya-juttatást kapnak, a diplomások pedig pótlékot is.

Közösen képzik a jövő szakembereit

A kéziszerszámgyár és az egyetem együttműködését erősíti a duális felsőfokú program is, amelyben a hallgatók már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között bővíthetik elméleti tudásukat, a Bosch tapasztalt mentorainak segítségével. A gyár és az intézmény közös képzést is indított 2021-ben, a logisztikai csomagolásfejlesztő képzés és szakmérnök szakirányú továbbképzés megfelel a legkorszerűbb, a piaci igényeket figyelembe vevő követelményeknek. Szintén az egyetemen működik a 2004-ben létrehozott Robert Bosch Mechatronikai Tanszék, amelynek indításában és a labor felszerelésében is tevékenyen részt vállalt a cég.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

miskolci egyetem

bosch

bosch-díj

hallgatók