Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz, de a probléma több Budapest környéki települést is érint.

Továbbra sincs víz Solymár magasabban fekvő részén, hiába hordták a vizet éjszaka is a tározóba – írja a Telex. A lapnak polgármester azt nyilatkozta: "katasztrofális a helyzet”. Szente Kálmán szerint a lajtos kocsis utántöltéssel legalább 160 köbméter víz került a tározóba, a szivattyúk azonban valamiért továbbra sem kapnak eleget.

A település kerekhegyi részén hajnalban néhány órán át volt csak víz, aztán elapadt. Az ügyben a helyi operatív törzs már egyeztetett a vízszolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szakembereivel, a katasztrófavédelemmel és Menczer Tamás helyi fideszes országgyűlési képviselővel is.

A település országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak. Menczer Tamás azt mondta az RTL Klubnak, a település vízellátását négy víztározó biztosítja. Ezek a hegyes-dombos vidék különböző szintjein helyezkednek el. A víz először a legalsóba folyik, innen szivattyúkkal juttatják feljebb, de azok kapacitása a megnövekedett fogyasztás mellett nem megfelelő.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható más Pest megyei településen is

A DMRV már korábban kérte több Pest megyei település lakóit, hogy csökkentsék a vízfogyasztásukat, mert bár minden eszközüket maximális kapacitással működtetik, nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településeken.

A szolgáltató később a Fővárosi Vízművektől kért segítséget, amely Solymárnak és Szentendrének is egy-egy 5 köbméteres lajtos kocsit küldött, sofőrrel. Solymárra két darab két köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldtek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

lajtoskocsi

solymár

Üröm

pest megye