Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz, de a probléma több Budapest környéki települést is érint.

Továbbra sincs víz Solymár magasabban fekvő részén, hiába hordták a vizet éjszaka is a tározóba – írja a Telex. A lapnak polgármester azt nyilatkozta: "katasztrofális a helyzet”. Szente Kálmán szerint a lajtos kocsis utántöltéssel legalább 160 köbméter víz került a tározóba, a szivattyúk azonban valamiért továbbra sem kapnak eleget.

A település kerekhegyi részén hajnalban néhány órán át volt csak víz, aztán elapadt. Az ügyben a helyi operatív törzs már egyeztetett a vízszolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szakembereivel, a katasztrófavédelemmel és Menczer Tamás helyi fideszes országgyűlési képviselővel is.

A település országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak. Menczer Tamás azt mondta az RTL Klubnak, a település vízellátását négy víztározó biztosítja. Ezek a hegyes-dombos vidék különböző szintjein helyezkednek el. A víz először a legalsóba folyik, innen szivattyúkkal juttatják feljebb, de azok kapacitása a megnövekedett fogyasztás mellett nem megfelelő.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható más Pest megyei településen is

A DMRV már korábban kérte több Pest megyei település lakóit, hogy csökkentsék a vízfogyasztásukat, mert bár minden eszközüket maximális kapacitással működtetik, nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településeken.

A szolgáltató később a Fővárosi Vízművektől kért segítséget, amely Solymárnak és Szentendrének is egy-egy 5 köbméteres lajtos kocsit küldött, sofőrrel. Solymárra két darab két köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldtek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

lajtoskocsi

solymár

Üröm

pest megye