Nagy baj lehet a benzinárstop-szigorból: augusztus elseje lesz a vízválasztó?

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy baj lehet a benzinárstop-szigorból: augusztus elseje lesz a vízválasztó?

Mennyire haragszanak a kutasok a Molra? Mire elég a kormány 20 forintos literenkénti támogatása? Valóban hitelfelvételbe menekülnek a tartalékokból kifogyó kutasok? A 480-es benzinár miatt extradrága a kóla és a sajtos stangli a benzinkutakon?

A Napi.hu által megkérdezett Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter szerint a 20 forintos támogatás (amit a kis benzinkutak igényelhetnek, annak ellentételezéséül, hogy a hatósági áras üzemanyagokon semennyit nem keresnek) egyfajta lélegeztetőgépként működik. A szakember szerint az augusztus 1-jei dátum lehet a vízválasztó, mert ekkor dönthet úgy több száz benzinkút, hogy a továbbiakban nem veszi igénybe újabb három hónapra az állami támogatást, hanem inkább lehúzza a rolót, mert kifogyott a tartalékokból és kifogyott az ötletekből is, és már nem tud hová hátrálni.

A Podcastban elhangzott azt is, hogy a benzinkutasok minden más szolgáltatást és értékesített terméket jelentősen megdrágítottak – legyen szó az üdítőről vagy akár arról az alapélelmiszerek közé tartozó péksüteményről és tejről, amely a koronavírus-járvány idején az abc-k árszintjére került – és ez újra így van. A benzinkúton ez ma azonban nem trükközés, hanem veszteségkezelési próbálkozás – jelentette ki.

Szóba került az is, hogy milyen konfliktusokkal jár a kúton dolgozók számára a hatósági ár és a piaci ár egymás melletti alkalmazása, illetve kérdezték a trükközésről is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

benzinár-stop

tankolás