Idén is fő a biztonság: elsősegélynyújtók óvják a strandolókat a Balatonon

HelloVidék   
  Megosztom
Idén is fő a biztonság: elsősegélynyújtók óvják a strandolókat a Balatonon

Ezen a nyáron is a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. A szolgálat központja a Balaton északi partján Balatonakali, míg a déli partján Balatonszárszó – ezekről a táborhelyekről indulnak az önkéntesek szolgálatot teljesíteni a szezon végéig.

A programban idén is több mint 300 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 13 Balaton-parti település 19 strandján minden nap 10 és 18 óra között.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat alatt az önkéntesek olyan szaktudást sajátítanak el, amely felkészíti őket, hogy akár a legváratlanabb helyzetekben is azonnal és hatékonyan tudjanak reagálni, életet menteni. Tavaly közel 2 500 esetben segítettek a nyaralóknak, az ellátott esetek között gyakoriak voltak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a különböző sportsérülések, de az utóbbi években többször előfordult, hogy az önkéntesek gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően sikeres újraélesztéssel mentettek életet.

Bár az önkéntesek minden eshetőségre felkészültek, továbbra is kiemelten hangsúlyozzuk a megelőzés fontosságát. Felhevült testtel nem szabad a vízbe ugrani, illetve ugrás előtt a vízmélységet is szükséges ellenőrizni, elkerülve a baleseteket. Alkoholfogyasztás után nem ajánlott a vízbe menni, a nyári hőség miatt pedig fontos az állandó folyadékpótlás.

A Magyar Vöröskereszt programja idén már 16. alkalommal valósul meg elkötelezett támogatóinak köszönhetően. Szervezetünk ezen a nyáron is támogatók bevonásával tudta elindítani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a KulcsSoft Esély Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt., valamint a Balatoni Fejlesztési Tanács. A szolgálat telekommunikációs partnere a Yettel Magyarország. Az önkéntesek folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország, kiegészítő étkezésükről a Nestlé Hungária Kft., bőrük védelméről pedig a Dr. Kelen gondoskodik. A MÁV-Start Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90%-os utazási támogatást ad az önkénteseknek a szolgálat központja és a strandok közötti közlekedésre. A strandolók ellátását a VitaPlus Kft. közel 1500 doboz Kalcium Plus pezsgőtablettával támogatta.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

vöröskereszt

elsősegélynyújtók

strand

balatoni strandok