Két vidéki nagyvárosban is tiltakoztak a katatörvény ellen: ma is tüntetni fognak

HelloVidék   
  Megosztom
Két vidéki nagyvárosban is tiltakoztak a katatörvény ellen: ma is tüntetni fognak

Tegnap Szegeden és Debrecenben is tüntettek. "Katás vagyok, ments meg!" címmel ma Szombathelyre szerveznek demonstrációt az új katatörvény elfogadása elleni tiltakozásul.

Tegnap délelőtt tíz órára szerveztek tüntetést a budapesti Kossuth tér elé a kata módosítása ellen. A Parlament előtt összegyűlt tömeg aztán a Margit hídra vonult, és 11 óra után nem sokkal lezárták a hidat, kora estig fenntartva a blokádot. A tüntetők egy csoportja közben az Erzsébet hídra vonult át, itt két sávot foglaltak el, de innen fél 3 körül elvonultak. Egy futárokból álló nagyobb csoport is cikázott tüntetőleg a városban - írta a 24.hu. A parlament délután aztán el is fogadta a törvényjavaslatot.

A katáról szóló törvény átírása ellen azonban nem csak Budapesten, hanem két vidéki nagyvárosban is tüntettek.

A Debreciner helyszínről élőben közvetíti a demonstrációt, amelyet a debreceni Fórum áruház előtt tartottak. A tüntetők, akik a Rákóczi út Csapó utcai kereszteződésénél gyűltek össze, nagyjából százan lehetnek. Sok köztük a biciklis és robogós ételfutár. A járműveikkel teljes szélességében elállják a Rákóczi utat.

A budapesti KATA-módosítás elleni tüntetés után egy órával Szegeden is utcai megmozdulás kezdődött – írta a szegeder.hu. Mint írták, a tüntetésen a felszólalók között volt Halász Noémi, aki többek között azt mondta, „Szegeden a harmadik hidat mi is szerettük volna lezárni, de az még sajnos nem épült meg.

Mára is hirdettek már tüntetést

Katás vagyok, ments meg! címmel szervez tüntetést a Momentum Szombathelyre az új katatörvény elfogadása elleni tiltakozásul. A Facebookon meghirdetett esemény leírása szerint szerdán 17:30-kor a Borostyánkő Áruház előtti parkolóban várják a tiltakozókat, ahonnan a közeli Fidesz irodához vonulnak majd.

Címlapfotó: Tiltakozók a Margit híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. MTI/Balogh Zoltán

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kata

kata-módosítás

gazdaság adózás

kisválallkozás