Pofátlan bűntett: több mint 400 millió forintot csalt ki az ismerősöktől egy család

MTI   
  Megosztom
Pofátlan bűntett: több mint 400 millió forintot csalt ki az ismerősöktől egy család

Vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki felesége, valamint testvére segítségével euróeladásra, külföldi megbízásra és vállalkozás beindítására két ismerősüktől összesen 403 millió forintot csalt ki - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

Négyessyné Bodó Marianna tájékoztatása szerint a kiskőrösi férfi két héttel azután, hogy csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadult, feleségével 2018 márciusában felkereste egy régi ismerősét, hogy vállalkozásának beindításához kölcsönt kérjen.

Később ügyvédi letétben lévő 36 millió euró forintra történő átváltásában kérték egy másik ismerősük segítségét, akivel 180-200 millió forintnak megfelelő euró megvásárlásáról meg is egyeztek. A vádlottak azonban a forintösszeget előre kérték a letét kiváltására hivatkozva, egyben bemutattak egy ügyvédi fejléccel ellátott, hamis letéti szerződést.

Emellett a csaló házaspár valótlanul a cégük által elnyert, jól fizető ausztriai megbízás ürügyével - külföldi vállalkozási szerződés biztosítékát jelentő - 78 millió forint megfizetésére is kölcsönt kértek a nőtől. Néhány nap múlva ezen ügylet kapcsán a munkabérek megelőlegezésére további 125 millió forintot kértek. A sértettet ráadásul magukat ügyvédnek kiadó ismeretlen személyek telefonon is felhívták, megerősítve a vádlottak által előadott történetek valódiságát.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfit különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, házastársával és testvérével szemben pedig börtönbüntetést indítványoz. A letartóztatásban lévő férfi és társai bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bűnbanda

bűnszervezet

család

családi bűnbanda

bűnözők

csalás