Tiszta Amerika: pénzszállító fosztogatta a bankjegyautomatákat Zalában

MTI   
  Megosztom
Tiszta Amerika: pénzszállító fosztogatta a bankjegyautomatákat Zalában

Néhány hónap alatt közel 10 millió forintot emelt ki bankjegyautomaták pénzkazettáiból az a pénzszállító, aki ellen sikkasztás miatt emeltek vádat - közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Jánky Judit közölte: a 30 éves zalaegerszegi férfi egy értékszállító, személy- és vagyonőr vállalkozás alkalmazottja volt, a munkakörébe tartozott az ATM automaták kezelése. A gépek nyitása és zárása, a pénz kezelése, dokumentálása is a feladatához tartozott, elvárás volt vele szemben az értékszállítási és értékkezelési tevékenységet szabályozó jogszabályok, biztosítói előírások és belső utasítások ismerete.

A férfi tavaly márciustól a rábízott készpénzből rendszeresen vett ki kisebb-nagyobb összegeket, amelyeket azután szerencsejátékra költött. Néhány hónap alatt 9,7 millió forintot emelt el, amit úgy próbált leplezni, hogy az új pénzkazettákból pótolta a régi kazettákban az előzőleg általa kivett összegeket.

Tavaly júliusban azonban munkáltatójánál az értéktárat kezelő alkalmazottak észlelték a hiányt és ellenőrzést rendeltek el. Ekkor derült ki, hogy a vádlott Lentiben, Hévízen, Csesztregen és Zalaszentgróton működő automatákból összesen közel 10 millió forintot tulajdonított el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bűntett

bűnözés

bankjegyautomata

pénzszállító

zala megye

pénzkazetta

lopás

pénzlopás