Kifakadt az ismert borász: üzent a borászatuknak régóta tartozó ügyfeleknek

HelloVidék   
  Megosztom
Kifakadt az ismert borász: üzent a borászatuknak régóta tartozó ügyfeleknek

A 2020 eleje óta eszkalálódó helyzetben gyakorlatilag már megszokták az üzleti életben dolgozók, hogy állandó készültségben élnek, most pedig lélegzetvisszafojtva várják a gazdasági életet alapjaiban befolyásoló legújabb döntéseket, eseményeket. A helyzet nehézségét az is mutatja, hogy most egy neves borászat vezetője fakadt ki és írt levelet azoknak, akik tartoznak nekik.

Ahogy arról a diningguide.hu írja, kintlevőségek mindig is akadtak az üzleti életben, de jelenleg harapni lehet a feszültséget a levegőben. Mint írják, csak tippjeik lehetnek arra nézvén, hogy milyen mértékű fizetésképtelenséggel és körbetartozással számolhatnak az elkövetkezendő időszakban, legyen szó a gazdákról, termelőkről, kereskedőkről, vendéglátókról és a teljes szolgáltatószektorról.

Ahogy a portálon olvasható, kommentár nélkül közölik azt a felszólítást, amit egy balatoni borászat, a káptalantóti Büttner Borbirtok vezetője, Büttner Márton tett közzé.

Az üzenet így szólt:

Tisztelt Partnereink!

Kérném, aki huzamosabb ideje tartozik a Büttner Borbirtok számára (min. 6 hónap), ezen a héten rendezze kintlévőségeit felénk.
Jövő héten személyesen hajtjuk be a tartozásokat. Amennyiben nincs rá fedezet, tárgyi eszközöket is elviszünk, amik fedezik a tartozás ellenértékét.
Természetesen hivatalosan tesszük meg lépéseinket.

Nincs magyarázat (háború, covid, rezsi, egyéb indok)

Tisztelettel és köszönettel,
Büttner Márton
ügyvezető igazgató
Büttner Borászat Kft.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balatoni borvidék

balatoni borászat

borászat

dining guide

büttner birtok

büttner márton

felszólítás

üzenet