Rengeteg a turista: innen érkeznek most a legtöbben Siófokra

infostart.hu   
  Megosztom
Rengeteg a turista: innen érkeznek most a legtöbben Siófokra

Egyelőre nem tudni, milyen kihasználtságúak lesznek a siófoki strandok, de az eddigiekhez képest nem csupán a német turisták fordulnak meg a legforgalmasabb helyeken.

A balatoni strandok látogatottsága értelemszerűen időjárásfüggő: ha jó idő van és melegszik a tó vize, nagyon sokan jönnek, ha viharos idő van, akkor pedig nem, illetve ez sem teljesen igaz

– kezdte az InfoRádiónak nyilatkozva a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója.

Mint mondta, rossz időben ugyanis díjmentessé teszik a strandjaikat, tehát a víz látványa megmarad, a vendégek pedig igénybe vehetik a strand területén lévő szolgáltatásokat. Nagy Viktória példaként említette a vendéglátóegységeket, játszótereket, illetve a különféle vízi sporteszközöket (vízibicikli, vízi ugrálóvár, stb.) kínáló szolgáltatásokat, amik olyan atrakciók, amik egy szabadstrandi szakaszon nem adottak a nyaralók számára.

A főszezon forgalmát illetően nagyon vegyes a kép – tette hozzá az értékesítési igazgatójátó –, egy július végi szombaton akár 5600 fő is válthat belépőt a Siófoki Nagystrandra. Megjegyezte, a strand reggel 7-től este 8 óráig fizetős, majd egy nagy szórakoztatóparkká „változik”, benne Közép-Európa egyik legmagasabb óriáskerekével és a Siófok Plázzsal, ahol rengeteg koncertet és egyéb programot kínálnak. Nagy Viktória arra is kitért, hogy a korábbiakhoz képest más lett a desztináció, ahonnan a külföldi vendégek érkeznek.

Régebben a nemetek voltak többségben, most viszont inkább a szlovákok, lengyelek és ukránok. Összességében 20 százalék körüli a külföldi vendégek aránya. Sokan vannak Siófokon, ami a strandok tekintetében azért mégis időjárásfüggő

– mondta.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

siófok

turizmus

belföldi turizmus

utazás

turisták

balatoni turizmus