Berobbant a belföldi turizmus: másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma júniusban

MTI   
  Megosztom
Berobbant a belföldi turizmus: másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma júniusban

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 2022 júniusában 18 százalékkal nőtt 2021 azonos hónapjához viszonyítva. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma több mint három és félszeresére emelkedett. A vendégéjszakák száma összességében több mint másfélszeresére nőtt az idén júniusban az előző évhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A belföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 18 százalékkal nőtt. A vendégek száma 681 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1 millió 602 ezer volt. A külföldi vendégek száma közel négyszeresére, a vendégéjszakáké több mint három és félszeresére emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 359 ezer külföldi vendég összesen 994 ezer vendégéjszakát töltött el. Az idén júniusban tavaly júniushoz képest az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint másfélszeresére, 43 milliárd forintra nőtt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

belföldi vendégek

belföldi utazás

szálláshelyek

vendégéjszakák

központi statisztikai hivatal