Emberemlékezet óta nem történt ilyen: veszélyben az ország második legnagyobb tava

HelloVidék   
  Megosztom
Emberemlékezet óta nem történt ilyen: veszélyben az ország második legnagyobb tava

Napi 4 centit apad a Tisza-tó a mezőgazdasági vízigények kiszolgálása során, utánpótlás pedig nem érkezik. A folyamatosan apadó víz már több mint fél méterrel alacsonyabban áll az ilyenkor megszokottnál.

Napi 4 centit apad a Tisza-tó a mezőgazdasági vízigények kiszolgálása során, utánpótlás pedig nem érkezik. Ennek eredményeképp a Liliomos (a Tiszavalki-medence észak-északkeleti csücske) már szárazon áll. Ilyesmire korábban, a nyári időszakban még nem volt példa a Tisza-tó történetében, írja Facebook-oldalán az Ember alkotta paradicsom elnevezésű csoport.

Legmarkánsabban persze a sekély északi medencében csökkent le az emberi jelenlét, s erre azonnal reagáltak a vízimadarak, melyek most sokkal zavartalanabbul mozognak és élik az életüket a maradék vízben és körülötte.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

tisza-tó

apadás

vízszint

aszály