Emberemlékezet óta nem történt ilyen: veszélyben az ország második legnagyobb tava

HelloVidék   
  Megosztom
Emberemlékezet óta nem történt ilyen: veszélyben az ország második legnagyobb tava

Napi 4 centit apad a Tisza-tó a mezőgazdasági vízigények kiszolgálása során, utánpótlás pedig nem érkezik. A folyamatosan apadó víz már több mint fél méterrel alacsonyabban áll az ilyenkor megszokottnál.

Napi 4 centit apad a Tisza-tó a mezőgazdasági vízigények kiszolgálása során, utánpótlás pedig nem érkezik. Ennek eredményeképp a Liliomos (a Tiszavalki-medence észak-északkeleti csücske) már szárazon áll. Ilyesmire korábban, a nyári időszakban még nem volt példa a Tisza-tó történetében, írja Facebook-oldalán az Ember alkotta paradicsom elnevezésű csoport.

Legmarkánsabban persze a sekély északi medencében csökkent le az emberi jelenlét, s erre azonnal reagáltak a vízimadarak, melyek most sokkal zavartalanabbul mozognak és élik az életüket a maradék vízben és körülötte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

tisza-tó

apadás

vízszint

aszály