Jön az újabb fordulat: ez vár a magyar autósokra 2022-ben, nem fognak örülni

HelloVidék   
  Megosztom
Jön az újabb fordulat: ez vár a magyar autósokra 2022-ben, nem fognak örülni

2022-ben húsba vágóan érzi az átlagpolgár a szinte minden fogyasztási termékre és szolgáltatásra kiterjedő inflációt, az úgynevezett kárinfláció azonban már jóval korábban elkezdődött. Erre rakódik rá az autópiacon az idei áremelkedés, ezért az autós szaklap arról érdeklődött néhány biztosítónál, mi történik a díjakkal 2022-ben?

A balesetszám és a kárinfláció növekedése is a díjak drágulását hozza magával a vezess.hu szerint, amit az infostart.hu szúrt ki.

A kárinfláció folyamatosan erősödött és hosszú távon érezteti hatását. Ezt egy ideig valamelyest ellensúlyozta a Covid-járvány, hiszen a balesetek száma csökkent, azonban ma ez már nem mondható el

- válaszolta a K&H Biztosító kommunikációs igazgatósága. Valóban így van, az ORFK legfrissebb statisztikái 10,2 százalékos emelkedést mutatnak az év első felében a múlt esztendő hasonló időszakához képest a személysérüléses baleseteknél, jegyzi meg a lap. Márpedig a K&H szerint „a kárgyakoriság és a kárinfláció együttes növekedése a díjak emelkedéséhez vezet”.

Hasonlóan nyilatkozott az Aegon Gépjármű- és Szállítmánybiztosítási üzletágvezetője, hozzátéve, hogy már léptek is.

A díjemelést jelen körülmények közt indokoltnak látjuk, és ezért egy több részletből álló emelést hajtottunk végre

- fogalmazott.

Ugyanúgy kedvezőtlen hatással van a casco díjaira is az infláció, sok százezer autóst érint ez is. Itt a K&H „közel 20 százalékos” emelkedést hajtott végre idén, míg az Aegon 15 százalékkal emelte a díjait a második félévben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

biztosítás

díjnövekedés

kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

casco