Döbbenetes látlelet a balatoni felújtásokról: ezért landolt a focipályán a mentőhelikopter

24.hu   
  Megosztom
Döbbenetes látlelet a balatoni felújtásokról: ezért landolt a focipályán a mentőhelikopter

Focipályán kellett landolnia a mentőhelikopternek Fonyódon, mert az EU-s pénzből készült leszállón strandágyak voltak. Mint kiderül, az uniós fejlesztések után a szabadstrand ugyan fizetős lett, de a kiépített leszálló használhatatlan.

Néhány éve felújították a fonyódi Panoráma strandot, ami egy térkőből kirakott helikopterleszállót is kapott, nagy H betűvel a közepén, ugyanis mentőhelikopter leszállópályájának szánták - írta a Telex.

A helikopter a Telex olvasója szerint a hegyen lévő focipályán szállhatott le végül. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette a vasárnapi kivonulást, szerintük egy beteget állapotának stabilizálása után mentőautóval vittek a közelben leszállt helikopterhez, ami kórházba szállította. Azt írták, a pilóták

minden aktuális körülmény figyelembevételével a pillanatnyilag legalkalmasabb, legbiztonságosabb leszállóhelyet választják a landoláshoz.

Mivel sokan voltak a strandon, a Mentőszolgálat szerint a futballpályán landoltak.

Ahogy a Telex írta: 2014-ben építették meg a strandon a helikopterleszállót, amikor uniós forrásból fejlesztették a fürdőhelyet. 2015-ben megpróbált leszállni itt egy helikopter, de annyira felkavarta a homokot, hogy inkább 300 méterrel arrébb tették le a gépet egy füves területen. A polgármester szerint hiába derült ki, hogy leszállásra alkalmatlan az épített placc, évekig üresen kellett azt hagyni. Az 5 éves fenntartási időszak lejártával azonban már odakerülhettek a napágyak.

A fonyódi Panoráma strand felújítása egyébként 2013-tól 2015-ig tartott, a költségeket uniós forrásból fedezték. Az eredeti tervek szerint a korábban szabadstrandként működő fürdőhely az is maradt volna, a környéken fizetendő parkolási díjból fedezték volna az üzemeltetést. Végül nem így lett, 2016-ban már belépőt szedtek. 2019-ben ismét sikeresen pályázott a város, újabb strandokat újíthatott fel, amik közül kettőt hamar fizetőssé is akart tenni. Mivel a finanszírozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) akkor a támogatás egy részének visszafizetését kérte volna, elállt ettől az önkormányzat. A város egyébként ismét nyert 180 millió forintot további strandfejlesztésekre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eu pénz

felújítás

strand fejlesztés