Drasztikus áremelkedésre készülhetünk: 30 százalékkal kevesebb termett az idén

infostart.hu   
  Megosztom
Drasztikus áremelkedésre készülhetünk: 30 százalékkal kevesebb termett az idén

A napsütésre viszont nem lehet panasz, így vélhetően az idei must cukorfoka is rendben lesz, a szőlőszemek tartalmával viszont gond lehet - közölte Jásdi István borász.

Az Agrárminisztérium szerint az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak. Az InfoRádió által megkérdezett borász szerint a palackos borok és a szőlő ára is emelkedni fog - .

Aszályos termésre számítanak a Pannon Bormíves Céhnél – közölte Jásdi István borász, a borászközösség elnöke. Becsléseik szerint mintegy 30 százalékkal lesz kevesebb a szőlőtermés, a minőséget illetően azonban még bizakodóak.

Jól jött volna még egy eső, de tavaly is aggódtunk, ám végül egészen kitűnő minőség lett a 2021-es évjárat

-jegyezte meg, majd hozzátette, a napsütésre nem lehet panasz, így vélhetően a cukorfok rendben lesz, a szőlőszemek tartalmával viszont gond lehet, azonban nem tragikus a helyzet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borászat

aszály

bor

szőlő

szőlőtermés