Még durvább élelmiszer- és benzinkorlátozás vár a magyarokra? Erre érdemes figyelni

HelloVidék   
  Megosztom
Még durvább élelmiszer- és benzinkorlátozás vár a magyarokra? Erre érdemes figyelni

Fogyasztóvédelmi szempontból és jogilag nincs akadálya annak, hogy az üzletek, illetve a benzinkutak korlátozzák a megvásárolható mennyiséget, viszont nagyon nem mindegy, hogyan teszik ezt. Vásárláskor erre érdemes figyelni!

Fogyasztóvédelmi szempontból és jogilag nincs akadálya annak, hogy az üzletek, illetve a benzinkutak korlátozzák a megvásárolható mennyiséget – ezt Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szóvivője nyilatkozta a 24.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy az élelmiszer- és benzinárstop mellett üzletekben és benzinkutakon is elkezdték limitálni a vásárolható és tankolható volument.

Ahogy a Forbes megírta, a független vállalkozó, gazdasági szereplő tehát maga dönthet arról, hogy bevezet-e mennyiségi korlátozást, és ha igen, milyen mértékűt. A lap szerint a problémát inkább az jelenthet, ha az üzlet nem a korlátozásra vonatkozó saját tájékoztatója, kiírása szerint jár el, az fogyasztóvédelmi szempontból tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.

Fontos lenne tehát, hogy egyértelmű legyen a tájékoztatás, és amit az üzlet kommunikál, ahhoz tartsa magát. Az már más kérdés, hogy melyik bolt hogyan képes ellenőrizni, ha valaki például másodjára áll náluk sorba, nagyobb üzletekben valószínűleg kevésbé hatékonyan.

- írták.

A benzinkutakon más a helyzet, hiszen lecsippantják a forgalmit, de aki hatósági árra jogosult, az egy nap többször is jogosult erre, tehát többször is tankolhat a árstopos áron: tőle sem fognak másodjára piaci árat elkérni.

Címlapkép: Getty Images

RENGETEGET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árstop

élelmiszer

benzin