Jó hír a diákoknak: továbbra is rendelkezésükre áll ez a segítség a tanuláshoz

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a diákoknak: továbbra is rendelkezésükre áll ez a segítség a tanuláshoz

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.

2022. szeptember 30-ig meghosszabbították a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz igénylési határideje. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembesülő hallgatók megsegítését szolgáló termék most is óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében.

Nem kevésbé népszerű a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére továbbra is kedvező kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1, valamint a továbbra is kamatmentesen igényelhető, felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2.

A bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek és a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik.

A diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra. Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Közel négy év alatt 7000 édesanyának tudtuk ezen kedvezményeknek köszönhetően több mint 6 milliárd forint értékben elengedni a tartozását.

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt igénylésszám azt mutatja, hogy érdemi segítséget jelentenek a Diákhitel Központ által kínált támogatások a hallgatóknak. Minden szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, hogy a magyar modell teljesen egyedülálló. Sokan érdeklődnek a magyar rendszer után, hiszen kedvező feltételekkel fedjük le a tanulmányok teljes spektrumát. Ilyen családtámogatásokkal egybekötött, jól működő rendszert Európában sem találunk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diákhitel

diákhitel plusz

kamatmentes