Veszélyben a balatoni borászatok? Egy helyi termelő lerántotta a leplet a magyar szőlőről

Agrárszektor   
  Megosztom
Veszélyben a balatoni borászatok? Egy helyi termelő lerántotta a leplet a magyar szőlőről

A Balaton a járvány nagy nyertesei közé tartozik, hiszen sokan nem tudtak vagy éppen nem mertek utazni, ezért inkább belföldön töltötték el a pihenőnapjaikat. Ez ugyanakkor nem járt azzal, hogy a helyi borászatok is annyira fellendültek volna.

A Balatontól olyasmit várnak, amire nem felétlenül alkalmas

- nyilatkozta az Agrárszektornak Jásdi István, a Jásdi Pincészet borászgazdája, aki 25 éve dolgozik a szakmában.

A csopaki szakember ezzel arra utalt, hogy a magyar tenger egyszerűen nem tudja a sokmillió ember igényeit kielégíteni, még úgy sem, hogy évről évre egyre több szállodát, házakat és egyéb épületeket építenek. Ez pedig nemcsak az élővilágra, de a szőlőültetvényekre, ezáltal a borászatokra is rossz hatással van, mivel a termőterület is csökken. Jásdi István, mint mondta, lényegesen kisebb területen szüretelnek, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Kiskapuk pedig mindig is léteznek és létezni fognak, így sok mindent megkerülve, megszerezhetőek az építési engedélyek.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

bor

szőlő

szüret