Nem bírnak az őrült rezsivel: újabb vidéki uszoda adta be a kulcsot, inkább bezárnak

HelloVidék   
  Megosztom
Nem bírnak az őrült rezsivel: újabb vidéki uszoda adta be a kulcsot, inkább bezárnak

Nemrég jött a hír, hogy a magas energiaárak és az egyre növekvő költségek miatt még egy uszoda, a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ is határozatlan ideig zárva tart.

A balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ saját honlapján közölte először a hírt, miszerint a magas rezsiköltségek miatt be kell zárniuk, ahogy írták:

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan időre zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!

– adta hírül a Urányi János Sport és Szabadidő Központ, amelyről először a termalonline.hu számolt be.

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben elmondta, hogy

Ezzel a két összeggel több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan az uszoda üzemeltetésére költeniük.

A polgármester szerint ez a probléma megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, azonban a képviselők ezt a terhet nem akarták a lakosságra ráterhelni. Mészáros Miklós véleménye szerint az is probléma, hogy annak idején, mikor az uszodát építették, nem figyeltek az energiatakarékosságra, hiszen az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú sem. Balatonboglár polgármestere jelenleg csak abban látná a megoldást, ha az állam átvenné az Urányi Uszoda üzemeltetését:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balatonboglár

uszodabezárás

rezsi

rezsiemelkedés