Elképesztő pofátlanság: illegálisan tárolták a veszélyes hulladékot

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő pofátlanság: illegálisan tárolták a veszélyes hulladékot

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 és egy 47 éves férfi ellen, akik egy melléképület bontásából származó azbeszt palát Varsány területén illegálisan helyezték el.

Tavaly októberben a két férfi egyikük balassagyarmati házánál elbontott egy melléképületet, melynek teteje azbeszt palával volt fedve. A bontásból származó pala hulladékot Varsányban, a másik személy telkén, a hatóság által nem engedélyezett helyen pakolták le.

Az azbeszt pala veszélyes hulladéknak minősül, az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére alkalmas, így a hulladék nem megfelelő elhelyezése bűncselekményt valósít meg.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a két férfi ellen, melyben pénzbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy bíróság a közel 200 ezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze őket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balassagyarmat

azbeszt

azbeszt pala

pala hulladék

veszélyes hulladék

bűncselekmény