Erre durván ráfizethetnek a magyarok: csúnyán elszálltak ezek a törlesztőrészletek

Pénzcentrum   
  Megosztom
Erre durván ráfizethetnek a magyarok: csúnyán elszálltak ezek a törlesztőrészletek

Az előző hónaphoz képest ismét visszaesett a személyi kölcsönök új szerződésének összege a jegybank friss statisztikái szerint. A Pénzcentrum megnézte, mi van a számok mögött a júliusi hiteladatokat figyelve, és azt is, hogy a nehéz gazdasági helyzetben melyik banknál kaphatsz most személyi kölcsönt a lehető legjobb feltételekkel.

Mind a lakáshitel, mind a babaváró kölcsön új szerződéseinek összege meredek zuhanásban van: előbbinél 14 hónapja, a koronavírus legrosszabb időszaka óta nem volt példa ilyen kevés értékű új szerződés megkötésére. A lakáshitelek új szerződésének összege 31%-al esett vissza júniushoz képest, ami súlyos negatív rekord, ekkora mértékű havi mínuszra nem találtunk példát azóta, hogy a jegybank havonta közli az eredményeket - írta a Pénzcentrum.

Bár a babaváró hitel is visszaesett kissé (júniusban 37,5, míg júliusban 32 milliárd forint volt az új szerződések összege), ez inkább azzal magyarázható, hogy júniusban szinte pánik tört ki a családot alapítani tervező magyarok körében, ugyanis akkor még nem lehetett tudni, hogy velünk marad-e ez a kedvezményes állami hitel 2023-ban. Valószínűleg a bejelentés (mármint azé, hogy marad) nyomán sokan megkönnyebbültek, és most nem érezték szükségét azonnal felvenni ezt a hitelt.

Nagyon megdrágultak a hitelek, de erről a továbbiakban a Pénzcentrumon olvashatsz..

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

törlesztő

bank

bankhitel