Rendkívüli levelet kap az adóhivataltól 1,5 millió magyar: ez áll benne, nehogy kidobd!

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli levelet kap az adóhivataltól 1,5 millió magyar: ez áll benne, nehogy kidobd!

Csaknem 1,5 millióan kapnak levelet elektronikus tárhelyükre az adóhivataltól a gépjárműadó második részletéről. Jó tudni, hogy az adó már a NAV mobilappjában is befizethető pár koppintással vagy közvetlenül a levélben található linkről.

Fontos tudnivalókat közölt a NAV a gépjárműadóról, pontokba szedtük a lényeget:

  • A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.
  • Az adó rendezésére idén már két új lehetőség is van: a NAV-Mobil új fejlesztésű Gépjárműadó-menüpontjában, amivel pillanatok alatt, mobilról is befizethető a gépjárműadó.
  • Emellett az elektronikus levélben van egy közvetlen fizetési link is, ami a netes bankkártyás fizetést teszi lehetővé. Fontos, hogy a befizető újrakattintás nélkül várja meg a visszajelzést a fizetésről.
  • Ha valaki átutalással fizet, a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késve tudja a befizetőt azonosítani.

Júliusban elindult a NAV új ügyintéző felülete, az Ügyfélportál (ÜPO) is. Itt belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét. Ha például valakinek gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan. Ha szeptember 15. előtt ellenőrzi az adatokat, a lekérdezési időszakot át kell állítani szeptember 15. utánra, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén - olvasható a NAV sajtóközleményében.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

adóhivatal

nav

gépjármű

gépjárműadó