Mindenkit sokkol az elszálló rezsi: sorra dobják be a kulcsot a vidéki szállodák

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenkit sokkol az elszálló rezsi: sorra dobják be a kulcsot a vidéki szállodák

Egyre több vidéki hotel is lehúzza a rolót télre, így próbálnak spórolni az őrülten emelkedő rezsin. De akad olyan nagy wellness szálloda is, ahol szinteket zárnak be, hogy csökkentsék a fűtésszámlát, derült ki az ATV Híradó riportjából.

Egy hajdúszoboszlói wellness hotel tulajdonosa is menekülni próbál a gázfűtés elől, pedig 10 évvel ezelőtt több száz milliós fűtésrendszert alakított ki gázkazánokkal - közölte az ATV Híradója. Jelenleg inkább az alternatív fűtési módszerekben gondolkodnak, mert ha marad a gáznál akkor lehet, hogy be kell zárnia. Tóth Lajos, a Hotel Silver Hajdúszoboszló tulajdonosa úgy fogalmazott:

Hát egy nagy előre menekülés a hőszivattyú a hőradiátorok, a legújabb radiátorok a legújabb inverterek, a szobákban nem csak a fűtésről gondoskodunk hanem hűt fűt rendszerekről, tehát megpróbálunk egy amperből hármat csinálni.

A szakember szerint most az az időszak jön, amikor lesznek olyan nagyobb szállodák, ahol a megemelkedett rezsi miatt kirakják télire a zárva táblát.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tiszteletbeli elnök azt mondja, „jelen pillanatban vannak olyan szállodák, amik az össz költségből a 7% energia arány felment 35 %-ra. Nincs az a bevétel növekedés, amivel ezt lehet kompenzálni. Így nagy valószínűséggel ezek a típusú szállodák be fognak zárni hamarosan és talán tavasszal nyithatnak újra, ha a helyzet úgy hozza.

Egy Zalakarosi szállodában még bizakodóak, ha túl magasak lesznek a számlák akkor első intézkedésként nem bezárnak, hanem szinteket fognak kiiktatni a rendszerből.

A következő hónapokban egy wellness hétvége akár 30-40 százalékkal is többe kerülhet. Előzetes foglalással csökkenthető az ár. Persze a vállalkozó kedvű, előre fizető turista aztán drukkolhat, hogy mire elérkezik a kiszemelt időpont még nyitva legyen a szálloda.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállodaipar

vendéglátás

rezsinövekedés