Horror áron az ősz vitaminbombája a boltokban: van, ahol fele annyiért is megveheted

Agrárszektor   
  Megosztom
Horror áron az ősz vitaminbombája a boltokban: van, ahol fele annyiért is megveheted

Bár az alma termőterülete egyre csökken Magyarországon, nem túl biztatóak a kilátások az idei termést illetően, az almatermesztés pedig évtizedes mélyponton van, azért még van rá mód, hogy jó áron szerezzük be kedvelt gyümölcsünket. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" almaültetvény található, ahol kilogrammonként nagyjából 300-400 forintos áron kínálják a garantáltan friss almát. Az Agrárszektor összegyűjtötte a vidéki lehetőségeket, íme:

Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) legfrisebb adatai szerint az alma ára a 2022. szeptember 5-11-i héten a Budapesti Nagybani Piacon kilogrammonként 284,17 forint volt. Az egyes almafajták kiskereskedelmi ára a következőképpen alakult: a Gala és az Idared kilója 582,33 forint volt, a Goldené 627,57, míg a Jonagoldot 599 forintért vásárolhatták meg a fogyasztók. Azonban felmerül a kérdés, hogy van-e ezeknél olcsóbb megoldás?

Természetesen van, a már jól ismert "Szedd magad", illetve "Vedd magad" akciók. Az ezekben részt vevő termelőknél akár 200-400 forint/kilogrammos áron is hozzá lehet jutni a friss, magyar almához. Arról azonban érdemes előre tájékozódni, hogy az adott termelő vagy kertészet mikor látogatható, mit kell magunkkal vinni a szedéshez, illetve hogy be kell-e jelentkezni előre. Ebben nyújthat segítséget a Gyümölcsvadász nevű portál, ahol a mindenkori szezonális gyümölcsök "Szedd magad" akciói között lehet válogatni. És hogy melyek most az aktuális almaakciók?

Az Agrárszektor összegyűjtötte a vidéki lehetőségeket, íme:

Baranya megye:

Mozsgó - Győri Sándor, termelő

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

Monaj - dr. Szalma Julianna, termelő

Fejér megye:

Nagyvenyim - Venyim Gyümölcse Kft.

Győr-Moson-Sopron megye:

Fertőd - Horváth Mezőgazdaság

Hajdú-Bihar megye:

Bocskaikert - Dancsi Kertészet

Jász-Nagykun-Szolnok megye:

Kenderes - Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Pest megye és Budapest környéke:

Nyáregyháza - Bagoly László, termelő

Pomáz - Breier Farm

Pomáz - Dolina Gyümölcs

Ráckeve - KEVEFRUCT Zrt.

Szob - Szobi Gyümölcsöskert

Törökbálint - DomaFarm

Somogy megye:

Siófok - Kardos Almáskert

Zala megye:

Zalaegerszeg - Bognár Tibor, termelő

A teljes cikk az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szedd magad

alma

almatermés

agrár

mezőgazdaság