Kemény tél elé nézünk: több hazai szálloda is bezárhat a durva rezsiárak miatt

hvg.hu   
  Megosztom
Kemény tél elé nézünk: több hazai szálloda is bezárhat a durva rezsiárak miatt

Az infláció és az emelkedő energiaárak miatti drámai költségnövekedést lehetetlen teljes égészében áthárítani a vendégekre - közölte a hvg.hu megkeresésére a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

- ezt közölte a hvg.hu-val a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Arra a kérdésre, hogy mennyire tudják a szállodák üzemeltetői felmérni már most, hogy a téli időszakban milyen mértékben emelkednek majd a költségeik, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt válaszolta:

az árképzés szinte már minden szállodában dinamikus, azaz sok tényező figyelembevételével alakítják ki napi szinten a szobaárakat.

A szövetség tájékoztatása szerint az elmúlt két évben az úgynevezett foglalási ablak (a foglalás és az érkezés között eltelt időtartam) az egyéni vendégek esetében átlagosan 3-7 napra rövidült, illetve már a kisebb céges rendezvények esetében is megfigyelhető a last minute jelleg. A szövetség szerint éppen ezért általában csak a nagy konferenciák és a csoportos foglalások esetében kötött szerződéseket érintheti az áremelkedésnek megfelelő árazás kérdése.

Ezt figyelembevéve egyre több esetben látjuk azt, hogy a szerződésbe belefoglalják a partnerek, hogy bizonyos mértékű infláció felett újravizsgálhatják a szerződött árakat. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az infláció és az emelkedő energiaárak miatti drámai költségnövekedést lehetetlen teljes égészében áthárítani a vendégekre

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállodák

bezárás

magyar szállodák és éttermek szövetsége