Hamarosan vége a benzinárstopnak? Kiderült, meddig tankolhatunk olcsóbb benzint

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan vége a benzinárstopnak? Kiderült, meddig tankolhatunk olcsóbb benzint

Napokon belül eldőlhet a benzin- és élelmiszerárstop további sorsa. A szakemberek azonban egyetértenek abban, hogy az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges.

A hétvégén dőlhet el az üzemanyagárstop sorsa, ugyanis a kormány akkor ül össze, hogy az intézkedésről tárgyaljon. A Makronóm Intézet szakmai vezetője azt valószínűsítette az Inedxnek, hogy a 480-as árstop vélhetően nem marad érvényben, de nem is oldják fel teljesen, hanem csak részben (például 480 helyett 550 forintnál húzzák meg a határt).

Az intézkedés elérte a célját, de most már arra lenne szükség, hogy teljesen megszüntessék –

nyilatkozta az üzemanyagárstopról Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára egy interjúban. Ugyanennek a véleménynek adott hangot Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke is, emlékeztetett az Index.

Ugyanebben a témában nyilatkozott most Grád Ottó a 444.hu-nak, és azt mondta:

Az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a veszteségeket már nem lehet finanszírozni, és a hazai és regionális piacon is ellátási problémák mutatkoznak, ezért a túlfogyasztást mielőbb mérsékelni kellene. Hozzátette, hogy szerinte az garantáltan visszafogná a keresletet.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke ugyanezzel a kérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott:

A kis benzinkutaknak talán még a nagyoknál is jobban elegük van a hatósági árból, és arányaiban őket érte a legnagyobb kár. Nem is akarunk abba belegondolni, hogy az ársapkát hónapokkal meghosszabbítsák. Bízunk a kivezetésében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

benzin ára