Hamarosan vége a benzinárstopnak? Kiderült, meddig tankolhatunk olcsóbb benzint

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan vége a benzinárstopnak? Kiderült, meddig tankolhatunk olcsóbb benzint

Napokon belül eldőlhet a benzin- és élelmiszerárstop további sorsa. A szakemberek azonban egyetértenek abban, hogy az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges.

A hétvégén dőlhet el az üzemanyagárstop sorsa, ugyanis a kormány akkor ül össze, hogy az intézkedésről tárgyaljon. A Makronóm Intézet szakmai vezetője azt valószínűsítette az Inedxnek, hogy a 480-as árstop vélhetően nem marad érvényben, de nem is oldják fel teljesen, hanem csak részben (például 480 helyett 550 forintnál húzzák meg a határt).

Az intézkedés elérte a célját, de most már arra lenne szükség, hogy teljesen megszüntessék –

nyilatkozta az üzemanyagárstopról Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára egy interjúban. Ugyanennek a véleménynek adott hangot Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke is, emlékeztetett az Index.

Ugyanebben a témában nyilatkozott most Grád Ottó a 444.hu-nak, és azt mondta:

Az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a veszteségeket már nem lehet finanszírozni, és a hazai és regionális piacon is ellátási problémák mutatkoznak, ezért a túlfogyasztást mielőbb mérsékelni kellene. Hozzátette, hogy szerinte az garantáltan visszafogná a keresletet.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke ugyanezzel a kérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott:

A kis benzinkutaknak talán még a nagyoknál is jobban elegük van a hatósági árból, és arányaiban őket érte a legnagyobb kár. Nem is akarunk abba belegondolni, hogy az ársapkát hónapokkal meghosszabbítsák. Bízunk a kivezetésében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

benzin ára