Súlyos csekk jöhet elszámoláskor, ha nem vigyázunk: ez is emelheti a rezsit

Pénzcentrum   
  Megosztom
Súlyos csekk jöhet elszámoláskor, ha nem vigyázunk: ez is emelheti a rezsit

A kazáncserére több hónapos várólisták vannak, ám emellett a megkezdődött fűtési szezon miatt egyre nagyobb a kereslet az éves karbantartásra. Annak járt most a Pénzcentrum utána, hogy miért is fontos, hogy egy szakember – lehetőleg a szezon kezdete előtt, átnézze a készülékünket, illetve hogyan is lehet spórolni a megfelelő használaton úgy, hogy ne kelljen új kazánt vennünk és a meglévőt minél tovább tudjuk használni a lehető legjobb hatásfokon.

Nem szabad elhanyagolnunk a fűtési rendszerünk éves karbantartását, hiszen nem csak a készülékünk életét hosszabbíthatja meg akár évekkel, hanem egy megfelelően kalibrált kazánnal tízezreket is spórolhatunk évente. Érdemes előre gondolkozni, ha gázkészüléket kell cserélni vagy javítani: ahogyan közeledünk a tél felé ugyanis egyre hosszabbak lesznek itt is a várólisták.

A cserét szerelők csinálják, míg a karbantartást a szervízesek, akik magával a gázkészülékekkel foglalkoznak - közölte a Pénzcentrummal Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének (MGVE) az elnöke, aki most azt látja, hogy a karbantartás esetében nem dolgoznak a szakemberek hosszabb kiszállási idővel, mint korábban, azonban a kivitelezés esetében be van táblázva mindenki.

Egy karbantartás esetében kis százalékban van szükség alapanyagra, hiszen elviekben nem cserélünk semmit, a célunk csupán a készülék kitisztítása. Így nincs olyan mértékű anyagfelhasználás, mint egy javításnál vagy készülékcserénél. Azonban ennek ellenére is van, hogy heteket kell várnunk egy szakira, hiszen a szektor alapvetően emberhiánnyal küszködik: sokan ugyanis nyugdíjba mentek, így kiöregedett a szakma, ezért komoly leterheltséggel kell számolnunk. Ráadásul tavalyhoz képest megnövekedett az üzembehelyezések száma és a régi készülékeknek az életbentartása is.

- írta a lap.

Versits Tamás szerint ezért lehetséges, hogy akár 2-3 hetet is várnunk kell egy időpontra, hiszen le vannak terhelve a szervizesek. Aki azt is külön kihangsúlyozta, hogy nem éri meg spórolni a karbantartáson.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

kazáncsere

gáz

rezsiemelés