Nem bírnak az őrült rezsivel: ez a vidéki gyógyfürdő is beadta a kulcsot

HelloVidék   
  Megosztom
Nem bírnak az őrült rezsivel: ez a vidéki gyógyfürdő is beadta a kulcsot

A megemelkedő rezsiköltség a hazai gyógyfürdő és wellness szférát fokozottan sújtja. A nagy légterű melegvizes létesítmények üzemeltetése rendkívül energiaigényes. A nyírbátori fürdő nem az első, és vélhetően nem is az utolsó, amely kénytelen bezárnia kapuját.

2023-tól a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő is bezár – írja a termalonline.hu. Nem ez az első melegvizes fürdő, amelyik a megemelkedett energiaköltségek miatt felfüggeszti a működését.

A település önkormányzata idén még tudja vállalni a létesítmény fenntartását, de a jövő évtől már nem. A fürdő százmilliós nagyságrendet jelent a települési költségvetésben. A gyógyászati részleget – egyelőre - továbbra is működtetik, de annak sem biztos a jövője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsicsökkentés

rezsi

infláció

gyógyfürdő