Rossz vége lehet a trükközésnek: lecsapott a NAV, ezen buktak el a csalók

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz vége lehet a trükközésnek: lecsapott a NAV, ezen buktak el a csalók

Egy társaság olyan gépek közösségi értékesítésével akarta megúszni az áfafizetést, amelyek el sem hagyták az ország területét. A céget az útdíjrendszer buktatta le, 5 millió forint áfát fizetett be utólag.

A tagállamok adóhatóságai szorosan együttműködnek a határokon átnyúló csalásokban, a gyors nemzetközi információcserének hála a trükköző adózók nem kerülhetik el a csalás következményeit.

A beküldött bizonylatokon szereplő rendszámokat azonban a NAV munkatársai ellenőrizték az EKÁER-ben. Az útdíjvásárlások és kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában.

Az eladott gépek tehát nem hagyták el Magyarországot, így a hazai cég által adómentes Közösségen belüli értékesítésként számlázott ügylet egyáltalán nem volt adómentes. Az értékesítő a közölt tények alapján végül önként módosította bevallását, és több mint 5 millió forint áfát vallott és fizetett be a költségvetésnek.

A NAV hatalmas és sokrétű adatvagyonára támaszkodva gyorsan és eredményesen képes fellépni a költségvetést károsító magatartások ellen, a tisztességes vállalkozók védelmében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

útdíjfizetési rendszer

szlovák adóhatóság

áfa

áfacsalás

adó